Investera i mer humor på jobbet

Om du vill leva längre ska du skratta mer. Men det kan förstås kännas mindre inspirerande när du sitter på din arbetsplats omgiven av jobb och åter jobb. Fast om du tar det första steget mot mer humor på jobbet så kan det bli ändring.

Investera i en gladare arbetsplats

Idag behöver det inte alls vara så dyrt att investera i utrustning för företag. Om du som entreprenör inser att någon form av gemensam aktivitet på jobbet skulle öka er produktivitet så finns det lösningar.

Att bygga ett gym på en arbetsplats är verkligen inte omöjligt. Du kan till exempel vända dig till ett bolag som Grenke för att se på finansieringslösningar som blir hållbara för er verksamhet. Ett träningsrum där ni kan köra skrattyoga och vanlig gruppgympa kan vara det som gör den stora skillnaden för era projekt!

En kaffemaskin blir många gladare av!

Lite stand cup då och då är inte dumt

Precis som att ni lägger tid och kraft på gemensamma middagar så kan ni då och då hyra in lite stand up. Det blir garanterat bättre än att Torsten från ekonomiavdelningen kör en runda alla barnen skämt igen. Fast det är klart engagerade medarbetare är inte så dumt.

Varför inte köra en liten tävling där de som vill får vara med och dra skämt. Ni kör detta direkt efter lunch då alla vill koppla av en stund. När ni skrattar åt dåliga såväl som bra skämt så får ni en massa energi för resten av dagen. Dessutom kan ni ha ett fint pris till vinnaren. En LOL docka med gömda underkläder förstås!

Köp in en karaokemaskin samt rökmaskin

Enligt en undersökning från 2018 har 7 av 10 kul på jobbet i de skandinaviska länderna. Kan det bero på att man har investerat i lite roligare utrustning för pauser? Med en karaokemaskin och så en rökmaskin till detta har ni perfekt afterwork utrustning för lillördag och fredagar.

Det här är en leksak som passar så väl för arbetsplatser. De som gillar att uppträda får göra det och de som tycker om att se arbetskamrater göra bort sig kan göra det. Det blir en massa skratt på jobbet som helt klart kommer att sprida god energi som räcker hela veckan.

Investera i lite roligare konst

Sist men inte minst bör du ta en titt på den konst som hänger på din arbetsplats. Vad är det som smyckar väggarna? Är det trista affischer med bilder på produkter som ni jobbar med eller kanske religiösa budskap som Berit i receptionen delar med sig av?

Låt de religiösa budskapen hänga kvar men lägg till några tavlor som är riktigt roliga. Bra skämt och galna bilder är något som varje seriös arbetsplats borde ha. Kanske inte i konferensrummet men helt klart där ni ska vara kreativa och nysta på nya projekt!