Kloka ord och citat om livet som får dig att skratta!

Bevingade ord kan bli väldigt roliga när vi använder dem på ett lite skruvat sätt. När du säger kloka ord och citat om livet på ett lite fisförnumstigt sätt, gärna med ett kul ansiktsuttryck, så blir de humor.

Om du dessutom blandar i lite krydda som svengelska så kan det hela bli så pass kul att folk inte bara drar lite på mungipan. De börjar skratta på riktigt. Oavsett om du drömmer om att blir ståuppkomiker eller om du mest vill ha skämt för barn som aldrig skrattar åt skämt så ska du läsa vidare.

Några roliga kloka ord och citat om livet

Ett äpple om dagen håller doktorn borta

Detta är ju en fri variant av den engelska versionen som gör gällande att du slipper gå till doktorn om du bara äter ett äpple per dag. Detta kloka citat kan du dra för en person som ofta klagar på sin hälsa. Då kan du säga: Ett äpple om dagen håller doktorn borta så länge som du kastar tillräckligt hårt och siktar rätt.

kasta äpple

Det går inte att lära en gammal hund sitta

Om du är ute efter korta roliga skämt så kan du leka lite med dessa kloka ord som de flesta någon gång har hört. Säg istället: Det går inte att lära en gammal hund att sitta men du kan få den att skälla.

Håll ögat på grytan så kokar den inte över

Här kan du köra lite paranoid skämt och lägga till att grytan bara kommer att bli paranoid eller att du inte vill bränna ögat…

Gråt inte över spilld mjölk…

… så länge den inte har spillts över din laptop eller soffan som inte går att tvätta!

Mjölk som surnar till på tyg luktar lite som mat som kastas upp igen och mjölk på en keyboard kan ju få vem som helst att surna till.

mjölk laptop

Kloka ord och citat om livet av kända figurer

Kända citat, särskilt de av välkända figurer eller från ikoniska filmer och litteratur, har ofta omvandlats till skämt eller humoristiska skämt. Kanske vet du precis hur du ska säga frasen “I will be back” trots att du inte ens var född när en viss Arnold sade detta på vita duken.

Denna typ av humor uppstår ofta genom att ändra sammanhanget eller innehållet i citatet för att skapa en oväntad, humoristisk twist.

Här är några exempel:

Ursprungligt citat: “Jag tänker, därför är jag.” – René Descartes

Skämtversion: “Jag tror, därför är jag… förvirrad.”

Den här versionen spelar på det filosofiska djupet i det ursprungliga citatet genom att lägga till en humoristisk twist om tillståndet att vara förvirrad eller förvirrad vilket är en känsla många känner igen.

förvirring
Förvirring är en känsla du kan känna igen dig i!

Ursprungligt citat: “Att vara eller inte vara, det är frågan.” – William Shakespeare, Hamlet

Skämtversion: “Att vara eller inte vara, det är frågan. Svaret? Lite av båda.”

Detta skämt undergräver den existentiella frågan i Shakespeares berömda replik med ett icke-förpliktande, humoristiskt svar.

Ursprungligt citat: “Fråga inte vad ditt land kan göra för dig – fråga vad du kan göra för ditt land.” – John F. Kennedy

Skämtversion: “Fråga inte vad ditt land kan laga till dig, fråga vad du kan laga för ditt land.”

Denna förändring förvandlar en djup kallelse till service till en humoristisk referens till matlagning vilket förändrar sammanhanget helt.

Kanske lite poppedipopkörn:

 

Ursprungligt citat: “Det enda vi behöver frukta är rädslan i sig.” – Franklin D. Roosevelt

Skämtversion: “Det enda vi behöver frukta är rädslan själv… och spindlar.”

Genom att lägga till “och spindlar” till detta citat underskärs det djupa uttalandet om att övervinna rädsla humoristiskt av en vanlig fobi.

Ursprungligt citat: “Det är ett litet steg för människan, ett stort steg för mänskligheten.” – Neil Armstrong

Skämtversion: “Det är ett litet steg för människan, ett stort steg för min Wi-Fi-signal.”

I det här skämtet appliceras den betydelsefulla betydelsen av den första månpromenaden komiskt på den vardagliga kampen för att hitta en bra Wi-Fi-signal.

Ursprungligt citat: “Det enda som behövs för ondskans triumf är att goda män inte gör någonting.” – Edmund Burke

Skämtversion: “Det enda som behövs för ondskans triumf är att goda män glömmer att rösta.”

Denna version ger en modern, medborgerlig twist till den ursprungliga uppmaningen till moralisk handling, och betonar vikten av att rösta på ett lättsamt sätt. Detta är ett skämt som svenskar kan förstå eftersom valdeltagandet i vårt land är högt.

Dessa skämt illustrerar berömda kloka ord och citat om livet kan ge humoristiska resultat. Detta ofta genom att sätta det ursprungliga uttalandets allvar tillsammans med ett vardagligt eller löjligt inslag. Den här typen av humor fungerar bra på grund av kontrasten mellan citatets förväntade allvar och den komiska twistens överraskning.