Skratt och oförglömliga stunder från EM i fotboll

Europamästerskapet i fotboll har alltid varit en scen där dramatik och passion möts. Men bortom de spänningsfyllda matcherna och historiska prestationerna finns det ögonblick som fångar en annan sida av turneringen – de oväntade och humoristiska händelserna som blir oförglömliga anekdoter.

Dessa stunder ger en mänsklig touch till en annars intensiv tävling och påminner oss om att även de största stjärnorna kan hamna i komiska situationer. För den som vill fördjupa sig i spelet och dess sidospår finns det mycket att utforska, som vid EM i fotboll.

Hur påverkar dessa lättsamma händelser upplevelsen för fansen och spelarna själva? Låt oss kika lite närmre på det!

Tyska läkarens underklädesval

Under EM 2016 syntes det tyska landslagets läkare i en inte helt vanlig outfit. Han bar nämligen underkläder från Cristiano Ronaldos märke. Detta val av klädsel blev snabbt en snackis bland fans och medier. Bilder hamnade genast i The Sun och annan skvallermedia.

En läkare klädd i fotbollsikonen Ronaldos underkläder blev en bild som spreds och fick många att le och rentav skratta. Denna detalj visar på den personliga stilen och galenskapen som kan finnas även i de mest seriösa sammanhangen. Kanske inte så tokigt som hawaiiskjortor men bra nära.

Ronaldo och underkläder är för övrigt något som inte alls är taget ur luften. Här kan du se stjärnan leka med boll i enbart kalsingarna:

Joe Ledleys bröllopsplaner

Joe Ledley, mittfältaren från Wales, stod inför ett oväntat dilemma när hans landslag avancerade till semifinal i EM 2016. Hans bröllop var inplanerat till den 9 juli men framgångarna på planen krävde en omedelbar ändring av det datumet.

Ledley, som knappast hade förväntat sig att Wales skulle nå så långt i turneringen, ställdes inför valet att antingen spela i sitt livs viktigaste match eller att gifta sig. Denna ovanliga kollision mellan professionellt och personligt liv blev en berättelse som fångade många hjärtan och skapade en komisk vändning på de traditionella föreställningarna om en fotbollsspelares prioriteringar.

Simone Zaza’s straffsparksteknik

Simone Zaza, anfallaren från Italien, gav oss en ovanlig lektion i hur man inte bör ta en straffspark. Med en serie hoppsteg närmade han sig bollen för att sedan skjuta den högt över målet.

Zazas försök blev genast ett viralt fenomen, där hans unika dans inför straffen skapade både förvåning och skratt. Det blev en påminnelse om att även de mest övade och fokuserade atleterna kan ha sina mindre lyckade ögonblick.

Här kan du se dansen:

Komiska kommentarer och klädmissöden

En hel del kloka ord och citat från sportvärlden som visar sig vara mindre smarta blir ofta minnen för livet. Efter att Belgien förlorat mot Wales utbrast målvakten Thibaut Courtois:

-Snickare slog oss…

Denna kommentar satte fingret på hur fotboll kan vara så oförutsägbar. Den som ses som underdog är den som till sist kan triumfera. Fast ännu roligare är ju kända citat från fotbollen som Kom igen grabbar, de har också en dålig målvakt (Christer Abrahamson).

Vi har tagit upp det där med kalsonger men det är inte bara underkläderna som kan leda till humor inom fotboll. Schweiz spelartröjor blev berömda för att rivas sönder som papper under matcherna vilket ledde till roliga kommentarer om klädtillverkarens kvalitet.

En spelare skämtade om att det var tur att Puma inte tillverkade kondomer en kvickhet som visar på spelarnas förmåga att skämta även i motgång.

Fotbollsfesten som förenade Island

Island blev en av de stora sensationerna under EM 2016 när de slog England. Det var en match som följdes av nästan hela Islands befolkning. Endast 650 personer av Islands dåvarande 332 000 invånare missade att se matchen, antingen på plats eller via tv.

Denna enastående siffra visar på den otroliga gemenskap och det stöd som fotbollen kan skapa. Samtidigt spreds en sång om Will Grigg från Nordirland, “Will Grigg’s on fire”, trots att han inte spelat en minut. Sången blev ett uttryck för fansens kärlek och humor även när deras hjälte inte satte sin fot på planen.

Fotbollens glädjeämnen

Att blicka tillbaka på dessa episoder från EM i fotboll påminner oss om att sporten erbjuder så mycket mer än bara resultat och statistik. Det är också de oförutsedda ögonblicken av mänsklighet och humor som förenar oss och skapar minnen som varar långt efter att slutsignalen har ljungit.

Dessa glimtar av glädje och samhörighet är en påminnelse om varför fotbollen kallas för det vackra spelet. Det här är en sport som innehåller allt som kan anses vara det mänskliga dramat.

Här är roliga ögonblick med Zlatan: