15 galna Yatzy fakta som du bör känna till

Vad vet du om spelet Yatzy? Många har fina barndomsminnen med regniga somrar då spelet plockades fram. Ett gäng tärningar och så ett block där det skulle noteras vem som lyckas kasta fram de olika kombinationerna. Hade du tur så gick det bra.

Om du mest är intresserad av att spela så kan du fokusera på att lära dig allt om tärningsspelet Yatzy men det finns mer än spelregler att förkovra sig i. På Pslla.com tycker vi att knasiga saker får förtur så låt oss ta en titt på 15 galna Yatzy-fakta som kan få vem som helst att dra på smilbanden.

15 galna fakta om spelet Yatzy:

 1. Yatzy World Championship: Under de årliga mästerskapen i Yatzy så hände det en gång att en spelare gjorde något riktigt tokigt. Han klädde sig i ett par örhängen med tur-tärningar. Riktigt galet!
 2. En hög av tursaker: En Yatzy-entusiast spelade ett spel omgivet av inte mindre än 37 olika lyckobringare inklusive hästskor och fyrklöver.
 3. Katten vad jobbigt: En katt avbröt en gång ett Yatzy-spel genom att putta på tärningarna och på ett mirakulöst sätt få till en Yatzy. Inget som världens största hund hade grejat!
kattyatzy
Katter som spelar yatzy…
 1. Yatzy vid levande ljus: I en avlägsen by finns det en årlig tradition att spela Yatzy under stjärnorna med tärningar som lyser i mörkret och med levande ljus.
 2. Yatzy-dansritual: En grupp spelare skapade en Yatzy-dans som de utför före varje spelomgång för lycka till.
  Här är yatzydansen:

 1. Yatzy under vattnet: En äventyrlig grupp spelade en gång Yatzy medan de dykte på Maldiverna. Det gick lite si och så med tärningarna och det blev inget rekord i Guiness…
 2. Längsta Yatzy-spel: Ett rekordlångt Yatzy-spel varade i 48 timmar i sträck. För att orka med fick spelare turas om att sova.
 3. Yatzy i rymden: Astronauter spelade Yatzy i noll gravitation och använde magnetiska tärningar för att hindra dem från att flyta iväg. I rymden kan ingen höra dig skrika men klinket av yatzytärningar går ingen förbi.
 4. Kostymspel: Det har spelats Yatzy-mästerskap där spelare klädde sig som sina historiska favoritfigurer.
 5. TV-sänt Yatzy Drama: Ett TV-program innehöll ett dramatiskt Yatzy-spel där familjens förmögenhet stod på spel. Det gick dock bra och familjen vann ett hus till från grannarna som fick flytta ut. Väldigt roligt var det. Som det bästa av alla barnen skämt!
 6. Kunglig: Ryktet säger att en kunglig familj är värd för en årlig Yatzy-turnering i sitt palats. Det är inte knugen med familj.
kungyatzy
Här spelar kungen Yatzy…
 1. Yatzy på nöjesparken: En grupp vänner spelade Yatzy när de åkte berg-och-dalbana. De hade snören i tärningarna för att det skulle fungera.
 2. Djuryatzy: En djurpark höll ett Yatzy-evenemang där varje inhägnad hade en resultattavla för djuren. Detta var i Thailand.
 3. Gourmet Yatzy: En kock skapade en middag med Yatzy-tema där varje rätt representerade olika tärningskombinationer. Supertråkigt men vi tog med detta fakta ändå.
 4. Yatzy flashmob: En flashmob organiserade ett Yatzy-överraskningsspel på ett livligt offentligt torg, komplett med gigantiska tärningar. Samtidigt protesterade man mot sultanen.

Avslutningsvis kanske du undrar var referenserna finns. Har allt detta verkligen hänt? Vi förbehåller oss rätten att inte gå in på detaljer allt för mycket. Det handlar dels om att personerna och djuren som berörs inte vill skylta med detta.

Men du kan ju bara ta en titt på bilderna så ser du att det faktiskt har hänt. En bild ljuger aldrig!