Är en lol docka en rolig docka?

LOL står ju för Laughing Out Loud, det vill säga att skratta högt. Just nu vill alla som fortfarande leker med dockor, och några till, ha en LOL docka och man kan undra om det här är roliga dockor. Nja, det handlar inte lika mycket om humor som om spänning. Vi kan säga att man kan ha riktigt roligt med LOL dockan och det beror på flera saker.

Gissa färg på bollen i din LOL dockas förpackning

När du köper en LOL docka i en boll vet du inte vilken färg bollen kommer att ha. Men det finns ett trick som upplysta dockfantaster viskar om online. Det ska fungera att lysa med ficklampa på bollen på de vita partierna för att på så vis försöka se vilken färg som döljer sig däri. Det här kan fungera så testa innan du börjar riva av plasten från bollen.

Nu börjar du säkert inse varför man kan ha så kul med LOL dockorna. Det börjar ju som en hemlighet och ett äventyr.

Första ledtråden finns i förpackningen

När du öppnar bollen för att komma in till dockan får du en ledtråd i form av en liten klisterlapp med figurer. Det kan vara ett nummer och till exempel en bild på ett spöke. Nu vet du mer om vilken typ av LOL docka som finns därinne.

Efter ett lager av omslagspapper till kommer det en klisterlapp till som visar vad dockan kan göra i form av bilder. Perfekt när du ger den till ett barn som ännu inte kan läsa. Det hela blir alltmer spännande då varje lager som dras av bollen tar dig ett steg närmre bollens färg och dockan som finns i den.

När du ser bollens färg under plasten bör du också börja få överraskningar som är accessoarer till dockan. Det kan till exempel vara en liten kaffemugg som går att fylla med vatten och sedan använda för att ge en liten docka att dricka. Det kan också vara gulliga små skor till dockan.

Överraskningarna finns i små påsar som ligger inbäddade i bollen på ett sätt som gör att man inte riktigt vet var de dyker upp. Det blir inte roligt utan sax kan vi på Pslla.com säga. Då får man sitta och bita upp påsarna och det är rent ut sagt svårt!

Kläderna till dockan kommer också i den här typen av paket och när du hittar kläderna till din LOL docka vet du också vilken docka som finns i bollen. I varje fall om du har lite koll på LOL dockorna.

Vad kan en LOL docka göra?

När du öppnar bollens olika lager får du ledtrådar om vad den lilla LOL bebisdockan i bollen kan göra. Det kan till exempel vara att kissa. Det förstår du att den kan om du till exempel får en liten kaffekopp att ge dockan vatten med.

När du väl har dockan kan du kolla om det finns ett litet rör mellan kropp och huvud. Det är bara att plocka av huvud för att se. Då vet du med säkerhet att denna lilla LOL bebis kan kissa när du ger den att dricka. Det finns förstås ett hål på lämplig plats för detta!

Insidan av bollen

Insidan av LOL bollen har effekter som passar dockan som du hittade i den. Så leken går ut på att hitta dockan, gissa vad den kan, bekräfta vad den kan och leka vidare med den med effekterna som finns i själva bollen.

Är det en rolig docka? Ja, kul har man med den men hur rolig själva dockan är beror förstås på vilken det blir. Fast det här är onekligen en otroligt kreativ leksak som passar perfekt som present när du vill ge bort något ovanligt till ett barn som du vet uppskattar lek med dockor.

Något som fick oss att skratta

Det finns faktiskt en sak med LOL dockor som kan uppfattas som otroligt rolig. Om du tar den nakna dockan och lägger den i isvatten kan det dyka upp en ny design på kroppen. Det kan vara en heltäckande baddräkt eller något helt annat och det var här det faktiskt blev riktigt rolig.

Så roligt att du kanske inte ska tala om för dina barn att det går att doppa dockan i isvatten för att se mer! Fast det är inte alla LOL dockor som har denna effekt och det är ju ytterligare ett tilltag som gör det så vansinnigt spännande med dessa dockor. Du kan inte låta bli att låna dockan när ungen gått och lagt sig för att doppa den i isvatten!

Här kan du se vad som kan gömma sig under dockornas hud: