5 galna saker som hänt när folk beställt hemstädning

Vi älskar alla att ha rena och prydliga hem. När tiden är knapp är det skönt att kunna beställa hjälp från ett städföretag som vet vad de pysslar med. För det mesta går hemstädningsjobb bra. Det hänger inget särskilt och slutresultatet är ett hem som känns lite bättre att bo i.

Men det händer också att hemstädning inkluderar riktigt galna upptäckter och händelser. Saker som vi kan både skratta och rysa åt. Värre än de bästa alla barn skämt! Lås oss kika lite närmre på några riktigt galna saker som inträffat i samband med städuppdrag…

En ovälkommen gäst: Husdjuret ingen räknat med

Föreställ dig hur ett städteam i Florida reagerade då de upptäckte en alligator som tog ett dopp i familjens trädgårdspool. Du har förstått gissat att vi skulle ta upp något i denna stil eftersom bilden här ovan visar den här typen av badgäst.

Städbolaget kontaktade omedelbart den lokala viltvården som framgångsrikt fick bort den objudna gästen. Det antogs att det inte rörde sig om ett husdjur. Familjen blev ganska chockade när de fick veta om simmaren som funnits i deras pool och de installerade snabbt ett nytt poolområde för att förhindra framtida överraskningar.

I Sverige hade vi förstås inte hittat en alligator i poolen. Men giftiga djur finns det ju gott om. Svenska städfirmor får också vara på sin vakt då de ska städa ett hem som ligger i anslutning till naturen!

En skatt i garderoben

En husstädare i Ohio i USA fick i uppdrag att städa hemmet som tillhörde en nyligen avliden äldre kvinna. När städaren städade ur en gammal och dammig garderob så snubblade han över en skokartong fylld med kontanter.

Lådan hade över 100 000 dollar! Pengarna rapporterades till familjen som inte hade någon aning om att deras bortgångne släkting hade hamstrat en sådan förmögenhet. Familjen bestämde sig för att dela den nyfunna rikedomen mellan sig och donerade en del till välgörenhet i sin släktings namn.

Om städaren fick någon hittelön eller inte framgår inte av berättelsen. Men vi kan ju verkligen säga att detta var en väldigt ärlig städare och berättelsen har säkert varit en fördel för både städare och städfirma som han jobbade för.

skor och pengar
Gamla skor och så nära en miljon kronor med dem!

Ett försvunnet konstverk

I Frankrike anlitades ett städteam för att röja ut en övergiven lägenhet som inte hade bebotts under flera decennier. När de sållade i röran kom städarna över en målning som visade sig vara ett sedan länge försvunnet konstverk av den berömda italienska målaren Caravaggio.

Tavlan kunde värderas till över 170 miljoner dollar. Den såldes senare på auktion och intäkterna gick till dödsboet. De blev minst sagt förvånade över att ett konstverk som ingen vetat var det var på så många års tid fanns i deras familjeägo!

En stor orm bakom soffan

En städtjänst i Kalifornien tillkallades för att städa upp ett hem som nyligen hade lämnats av hyresgästen. När städarna började arbeta upptäckte de en stor orm som gömde sig bakom en soffa.

De förskräckta städarna ringde djurkontrollen, motsvarande svenska djurskyddskontrollen, som identifierade ormen som en icke-giftig pyton. Det fastställdes senare att den tidigare hyresgästen hade varit en ormentusiast och hade lämnat pytonormen i hemmet när han flyttade ut. Ormen avlägsnades säkert och flyttades till en lokal reptilreservat.

Tur kanske att det inte var världens största hund som knappast hade klarat sig länge bakom en soffa. Ormar har ju ändå en tendens att överleva lite längre…

Det explosiva mötet: En farlig upptäckt

När ett städteam i Tyskland ombads att städa ett historiskt hem så förväntade de sig aldrig att avslöja en potentiellt dödlig relik. När de flyttade en tung garderob i källaren upptäckte de en aktiv bomb från andra världskriget.

Myndigheterna underrättades snabbt och bomben avlägsnades säkert och detonerades i en kontrollerad explosion. Husägarna var lättade och tacksamma över att den potentiellt katastrofala situationen avvärjdes tack vare deras städpersonals korrekta hantering.

bomb i förrådet
En bomb i ett förråd är ingen utmaning för vana städare!

Nu inser du säkert hur spännande det kan vara att jobba som städare. Mycket galet kan hända när hus och hem ska städas upp!