Roliga texter för hamburgerpapper

Vad står det på pappret som omger hamburgaren? Om den som just ska plocka av omslagspapper inser att det står något intressant på det så kan det bli kul. Faktum är att många snabbmatskedjor har insett kraften i att ha förpackningar som väcker uppmärksamhet. De kan vara snygga, få en att vilja äta mer eller kort och gott roliga.

Att skapa roliga texter för hamburgerpapper kan verkligen lägga till en unik touch till kundupplevelsen så låt oss kika på några förslag på vad som skulle kunna stå på hamburgerpapper som du designar för din restaurang och kiosk.

  1. Alla barnen skämt

Ett alla barnen skämt kan passa perfekt på en hamburgare som ska serveras på en fest där de som kommer för att äta tycker att detta är kul. Men tänk på att skämt som “Alla barnen åt hamburgare utom Conny för det var hans ponny” kan få vissa att sätta i halsen.

Om det ska vara skämt för barn bör du också tänka på att det hela ska tryckas på ett sätt som gör det lätt för åldersgruppen att förstå skämtet.

hamburgerpapper
Barnen måste kunna läsa vad som står på pappret omkring burgaren…
  1. Skämtsamt men prydligt

Prydlig humor kan passa bättre då hamburgerförpackningen är till för en kedja eller restaurang där man inte vill göra någon sur. Då kan det stå saker som:

  • Varning: Denna hamburgare kan orsaka allvarliga fall av leenden och belåtenhet!
  • Varning: Innehåller 100% ren glädje!
  • Våra burgare: Kärlek vid första tuggan!

Designen kan också vara rolig men prydlig:

  1. Kloka ord om mat

Du kan förstås också använda dig av roliga kloka ord som passar bra omkring mat. Författaren François Rabelais ska ha sagt att aptiten kommer medan man äter. Tryck denna mening för en riktigt kulturell hamburgare. Eller varför inte: Hamburgaren är svaret på alla frågor.

glatt hamburgerpapper
Eller så räcker det med fina bilder…
  1. Kul om själva burgaren

Sedan kan du förstås köra lite skämt omkring hamburgaren som rätt. Du kan skriva att livet är för kort för tråkig mat eller ange hamburgarens status som är för het för att hantera men för god för att motstå.

En annan rolig rad på hamburger-omslag kan vara:

Psst… Din perfekta burgare inuti – men berätta inte för dina smaklökar, överraska dem!

Eller:

Kära kund, vår hamburgare väntade på dig hela sitt liv!

hamburgare på toaletten

Svaret på insidan…

Du kan också fundera på möjligheten att skapa en hamburgerförpackning som har ett budskap på insidan. Utsidan hintar om att det finns mer att läsa på insidan av locket. Detta kan vara en rolig gimmick som till sist blir en snackis.

Om du har lite olika varianter så återkommer folk för att få nästa roliga hamburgerskämt i locket. Det gäller förstås att vara kreativ men det går att komma på många typer av skämt för den här typen av förpackning. Lycka till!

Här är mer inspiration för hamburgare-humor: