5 föryngrande korta frisyrer 60 blir till 40 av!

Det finns gott om föryngrande korta frisyrer 60 kan se ut som 40 med. På Pslla.com tänkte vi lista 5 av de bästa för att ge dig lite inspiration. Korta frisyrer har ofta förmågan att ge en ungdomlig look men det finns förstås frisyrer som föryngrar med lite mer hårsvall över axlarna.

Om du inte vill se ut som ett skämt för barn är det förstås viktigt att du rådgör lite med din frisör. Precis vad som kommer att passa dig beror på flera olika saker. Inte bara din ansiktsform och hårkvalitet. Ditt humör bör också matcha din frisyr!

  1. Föryngrande korta frisyrer 60 blir 40 av med backslick!

Att ta lite gel och skapa en backslick med en kort frisyr är smart. Detta ser vi ofta på röda mattor där lite äldre skådespelerskor gör just detta. Med en bob eller fluff som formas runt huvudet och bakåt så får du frisyrer som föryngrar. De ger en fräsch känsla helt enkelt.

Sharon stone
Sharon stone är ingen ungdom men får en föryngrad look med sin korta frisyr!
  1. Bob-hjälm frisyr

Den ser lite ut som en page fast formas omkring ditt huvud som en hjälm. Bob-frisyren är ett perfekt val för dig som är ute efter uppklippt korta frisyrer 60 ser yngre ut av. Den här frisyren är enkel att underhålla och fungerar bra för alla hårtyper. Dessutom kan du ju slinga eller på annat sätt skapa föryngrande effekt med boben.

bob frisyr
Det här är ett exempel på en typisk bob frisyr
  1. Lob och bob

En variant av bob är den frisyr som kallas för lob och bob. Det är axel långt hår som är lite lockigt och som ligger liksom en bob omkring huvudet och ner till axlarna. Den här frisyren ger en ledig och lite somrig känsla. Kan vara perfekt att klippa till den efter vintern!

Här är flera exempel på lob bob frisyrer:

  1. Spikrak page med spetsar

En annan fin kort frisyr med föryngrande effekt är den spikraka pagen med spetsar. Detta är rakt hår som ligger som en page runt huvudet och som har längre spetsar framtill. En enkel frisyr att hålla fin om du inte har något emot att jobba lite med plattången då och då.

  1. Wash and wear frisyr

Det femte förslaget på föryngrande frisyrer för 60 och äldre är den som kan kallas för wash and wear. Det här är en look som utstrålar att du inte lägger så mycket tid på ditt hår och det ger en ungdomlig känsla.

För att få till denna frisyr bör din frisör låta sidorna och den bakre delen av ditt hår vara lite tajtare och närmre ditt ansikte. Sedan lämnar du mer längst upp i enlighet med din stil och kvaliteten på ditt hår.

Lugg kan också passa frisyrer dam blir tjej av

Vi måste också ta upp det där med luggen. Luggen är ett bra sätt att rama in ansiktet och dra uppmärksamheten till ögonen med. Sidosvept lugg är särskilt smickrande för kvinnor med runda eller hjärtformade ansikten.

Med eller utan lugg kan du också satsa på hälften upp och hälften ner. Det är en av de halvlånga frisyrer som har en föryngrande effekt. En halvt upp, halvt ner frisyr är en tidlös klassiker som kan se elegant och sofistikerad ut. Denna stil är perfekt för formella tillfällen och kan anpassas för att passa olika hårtyper och längder.