Kända citat som är roliga

Låt de äta kakor är ett känt citat som man faktiskt kan skratta åt. Ursprunget är den franska revolutionen där folket har rest sig mot Frankrikes överhet som inte tycks bry sig mycket om hur folk har det. Drottningen undrar varför folket är så upprörda. När hon får höra att de inte har något bröd och är hungriga ska hon att sagt att de då får äta kakor.

Fast i verkligheten sade drottningen att de då fick äta bullar. Superdumt förstås och lite roligt nu när det har gått tillräckligt mycket tid sedan dess. Om du vill höra fler citat av detta slag kan du klicka vidare till Sveriges Radio här där det finns en samling kända citat i radioprogramform.

Det finns många kända citat som är riktigt roliga. Låt oss se på några och kommentera…

“Jag ska försöka karva ut lite tid för massage”

En viss svensk Viktoria Silverstedt ska ha sagt detta och det roliga är förstås att hon använder sig av engelska och översätter direkt till svenska. Ska du kanske ta hand om massagen med en massage gun Vickan?

“Kom igen grabbar, de har också en dålig målvakt!”

Detta är ett känt citat från tränaren och hockeyspelaren Christer Abrahamsson. Riktigt roligt och verkligen uppmuntrande. I varje fall för deras målis…

“Så var hålls Cannes festivalen i år?”

Detta ska Christine Aguilera ha sagt. Hon har uppenbarligen inte varit i Cannes och kanske har hon heller inte pluggat så pass mycket geografi att hon förstod att Cannes var, ja Cannes…

“Det är alldeles för mycket sport inom idrotten”

Percy Nilsson gjorde detta uttalande som sedan blev bevingat. Han sade detta i sin roll som sportchef för MIF Redhawks. Intressant med för mycket sport inom idrotten får man allt säga.

“För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”

Detta är ett känt citat av Göran Persson som kom då han reste till Kina 1996. Det var uppenbarligen en inspirerande resa…

“Du ska veta hut”

Anders Björck sade åt Carl Lidbom att han skulle veta hut i KU-förhöret. Carl Lidbom sade flera gånger att det var trams. Detta är kända citat som gått till historien som lustiga ögonblick inom den svenska politiken.

Här kan du se detta:


“Jag skulle vilja tacka mina föräldrar – i synnerhet min mamma och min pappa”

Greg Norman golfspelaren sade detta och det är ord som sedan har använts vid upprepade tillfällen för att locka fram lite skratt.

“Servern hade en hastighet på 205 km/h, som en moped ungefär”

Sportjournalisten Tommy Engstrand avslöjade med denna kommentar att han vet hur man trimmar mopeder. Om du inte förstår ska du veta att högsta lagliga fart på en moped är 45 km/h!

“Jag kände att jag aldrig haft ett så bra skjut på flera år”

Är det Magdalena Forsberg eller Mia Skäringers Tabita som pratar. Nja, inte Tabita för hon göttar ju sig dagligen. Det här är ett av de kända citat som lever vidare för att det är så löjligt roligt.

“Uppenbarligen finns någon tradition eller någonting annat som gör att de är mer benägna att snatta och stjäla cyklar och tvätt”

Birgit Friggebo från det tidigare Folkpartiet (jag de åker väl ut nu) pratade om kosovalbaner. Det blev ett känt citat som hon knappast är stolt över i PK-Sverige. Hon har också satt namnet på låten We Shall Overcome på kartan av roliga kända citat. Hon ville att man skulle sjunga sången på ett hätskt möte om rasism för att lugna ner sig. (We Shall Overcome är en amerikansk låt som rörelsen för civila rättigheter för svarta använde som ledsång under 1950-talet)

“Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt.”

Detta är ytterligare ett roligt politiker citat som kläcktes av Mona Sahlin.

“Sprängämnen kan ligga bakom explosionen”

Detta skrevs en gång i Expressen…

“Politiker är som krokodiler, stora i käften men saknar öron”

Detta har Bert Karlsson sagt och orden får många att dra på smilbanden.

Krokodiler har faktiskt öron även om de inte syns så tydligt

 

Vill du lägga till kända citat som är roliga till denna lista? Lägg till din kommentar i kommentarsfältet!