Kan man skämta om allt?

Kan man verkligen skämta om allt. Det är en fråga vi på Pslla.com ofta ställer oss. Vi har kommit fram till att man faktiskt kan göra det men att det inte betyder att skämten är roliga. Den som har god smak förstår när man kan skämta om vad. Sedan är det också så att det beror lite på vem du är och i vilket sammanhang.

Att dra neger skämt om du inte själv är svart kan upplevas som stötande. Men om du kör på omvända neger skämt kan det ändå blir lite kul. För det mesta är det så att det blir roligt när vi skojar om oss själva.

Vi behöver skämt också för att orka med sådant som är svårt. Det betyder inte att vi ställer oss och kör någon slags Roast av personen i kistan under en begravning. Vissa är bra på skämt och andra mindre. Så är det bara.

Om du märker att folk mest blir tysta när du ger dig på att skämta bör du kanske låta bli att dela med dig av dina jokes. Eller så kör du på skämt som är säkra i alla sammanhang som till exempel kropphumor av mildare slag. Den typen av skämt kan alla känna igen sig i.

Eller så drar du kända citat som om de inte är så roliga ändå får folk att tycka att det var intressant.