Bröllopsplanering – Planera bröllop med enkel checklista för bröllop!

Om du vill att det ska kännas glatt och enkelt att planera bröllop så behöver du en checklista för bröllop! För många är bröllopsplanering så långt från alla barnen skämt man kan komma. Trots att det rör sig om den lyckligaste dagen i era liv så känns det jobbigt att hålla på med allt från blommor till gästlistor.

Nu kan en bröllops checklista bli otroligt mastig och kanske huvudvärk i sig. Det gäller att hålla den koncis och precis. Dra ner på stressen genom att använda en checklista bröllop blir lätt som en plätt av!

5 saker som du ska ha med i din checklista för bröllop:

  1. Smycken

Era ringar måste beställas och kanske vill ni ha en symbolisk gåva som ett halsband som morgongåva. Detta ska planeras i tid. Särskilt om ni vill specialtillverka era bröllopssmycken. Det är kul att börja med bröllopsplanering som rör era smycken. Det ger god energi för resten av uppdragen!

  1. Kläder

Efter smycken så kommer kläder. En viktig del av att planera bröllop har med era kläder att göra. Då det finns barn med i bilden så kan ni behöva gå till en butik med bröllopsklänningar, smoking och matchande barnkläder. Bestäm er för tema om ni vill ha det vad gäller färg på klänningar som brudnäbbar och närmsta släktingarna ska ha på sig.

Boka in tid för provning av dessa kläder i god tid. Det kan vara så att kläder behöver justeras och ta en tut förbi en sömmerska innan de är redo för bröllopet. Dessutom ska ni ha tid över för extra saker som handskar, väskor och korgar för blomblad som också ska vara en del av er utstyrsel.

  1. Plats för vigsel och fest samt fotograf

Bestäm var ni ska vigas och var festen ska vara. Nu vet ni också om det behövs catering eller om det finns ett restaurangkök samt drycker på plats. Boka in allting innan ni trycker eller skickar digitala bröllopsinbjudningar. I det här läget kan ni även boka fotografen som kommer för att fota och filma er dag.

Utse också en festgeneral som kan ta hand om det som kommer att ske under vigsel och fest. Det rör allt från roliga citat till formella tal. Tala noga med personen som kommer att ta detta jobb om vad som ska göras så att ni sedan slipper tänka på saken. Kom ihåg att det är viktigt att utse en ansvarsfull person som brukar klara uppgifter väl för denna roll!

Ordnar de med tårta på festvåningen?
  1. Inbjudningar

När är det dags att skicka inbjudningar? Det är bra om folk som ni vill ha med på vigsel och fest får veta om detta minst 2-3 veckor i förväg. De som ska resa långt och behöver övernattning kan behöva mer framförhållning än så.

Gör en bröllop checklista enbart för gästerna och när de behöver få inbjudan. Bestäm er för hur ni ska skicka inbjudan. Om alla är vana vid virtuell kommunikation kan det ju fungera med meddelanden och email. Men vissa kanske behöver snigelpost.

Var noga med att ange när ni behöver svar för att er bröllopsplanering ska hålla. Det brukar finnas ett datum för när festvåning eller catering måste få ett slutligt nummer för antal gäster. På inbjudan kan ni också tala om vad som gäller för bröllopspresenter.

  1. Efter festen

Glöm inte bort att bröllopsplanering även bör inkludera det som händer efter festen. Enligt vett och etikett för bröllop så gäller det att skicka tackkort till de som har gett presenter. Detta bör ni alltså hålla ordning på. Det lär ju inte bli så många som Victoria och Daniel fick till sitt bröllop så visst ordnar ni med detta!

Dessutom så kan det ju vara så att ni vill lägga in en resa direkt efter bröllopet. Planera då hur detta ska ske och vad ni kommer att behöva ha redo för att komma iväg som planerat.

Skapa er bröllopsplanerings lista utifrån dessa 5 tips för bästa bröllopsplanering så lär ni få mer tid över för skämt och avslappning. Har ni bara en bra checklista för bröllop så blir det ordning och reda på det hela!