Konstiga saker BBC säger om Sverige

Är du rädd för grävlingar? Enligt BBC är många svenskar det. Men det är inte allt de låter sina läsare få veta om oss svenskar. Ska vi ta en titt på annat som de hävdar om svenskar? Chansen är god att du får dig ett gott skratt…

Våra barn får bara godis på lördagar

Ha, vilket skämt! Det är lördagsgodis de har upptäckt. Men det är väl ändå inga barn som tvingas äta godis på lördagar. Och när särskilda helger faller mitt i veckan är det fritt fram i chokladaskarna. Dessutom kan svenska barn idag komma åt godis minst lika fritt som andra barn i resten av västvärlden.

Vi gillar inte pengar

Svenskar gillar inte pengar heter det för att vi blir allt bättre på att sköta betalningar online och med kryptovalutor. Fast det beror ju på att vi älskar pengar! Konstigt sagt av BBC…

Svenska studenter skriker varje natt

Flogsta skriket kallas det för. Och ja, vissa studenter i Uppsala kanske skriker lite men verkligen inte alla svenska studenter.

På bröllop får alla som vill hålla tal

Om de har fått rätten att tala från toastmaster får de det. BBC verkar tro att svenska bröllop är ett myller av talare som bara ställer sig upp lite hur som helst. Vi har faktiskt ordning och reda också på bröllop.